středa 11. října 2017

Pleťová maska se zeleným jílem


Pleťová maska z ingrediencí, které mám většinou doma. Pomáhá hydratovat pleť, vyčistí ji a díky levandulové vůni je to pro mě taková chvilka relaxace, která je někdy po náročném dni opravdu potřeba.


Pleťová maska se zeleným jílem


1 a ½ lžičky hustého bílého jogurtu
½ lžičky zeleného jílu
½ lžičky ovesné mouky
3 kapky levandulového esenciálního oleje (nemusí být)


V misce míchejte všechny ingredience a nechejte 5 minut odstát, aby ovesná mouka nasákla vlhkost. Maska se tak stane hutnější. Pokud je příliš hutná, přidejte ještě trochu jogurtu, pokud je naopak tekutá, přisypejte ovesnou mouku.
Naneste na vyčištěnou pleť a nechejte 10 minut působit. Pak smyjte vlažnou vodou a na pleť naneste krém či olej (ten nanáším na vlhkou pleť, lépe se do ní vsákne).




Zelený jíl na pleť působí aktibakteriálně, dokáže z ní vytáhnout nečistoty a pomáhá hojit zanícená místa. Avšak jakmile zaschne, přestávají fungovat jeho léčebné účinky a proto je důležité udržovat masku vlhkou, tomu napomáhá bílý jogurt.
Zelený jíl mi voní lehce po citronu a levanduli. Mám tu vůni ráda, protože působí uklidňujícím dojmem.


Jogurt pokožku hydratuje a zklidňuje, má také antibakteriální účinky a pomáhá zmírňovat akné. V masce udrží vlhkost a ta díky němu na obličeji nezaschne, velmi těžko byste ji totiž smývali.


Ovesnou mouku přidávám jako pojivo. Nasákne vlhkost a vytvoří ideální konzistenci masky. Když ji budete smývat, chová se mouka jako jemný peeling.


Masku doporučuji nanášet před tím, než si budete mýt vlasy. Zrníčka ovesné mouky se umějí dostat do vlasů a pak se špatně vymývají (mluví ze mě zkušenost).

2 komentáře: